Европейската прокуратура съобщи, че е предявила обвинение на български  млекопроизводител,

...
Европейската прокуратура съобщи, че е предявила обвинение на български  млекопроизводител,
Коментари Харесай

Европейската прокуратура обвини в измама наш млекопроизводител

Европейската прокуратура заяви, че е предявила обвиняване на български  млекопроизводител, получил средства от Европейски Съюз с машинация.

Обвиняемият е показал подправени документи, с цел да може да построи с европейски средства завод за преправка на мляко. Той е изискал от Държавен фонд " Земеделие " 474 000 евро за тази цел. За предварителното заплащане на половината от договорната сума обвиненият е показал банкова гаранция, която е била отхвърлена от разплащателната организация поради противоречие с условията. По-късно той е показал още подправени документи, с цел да наподобява, че са импортирани нужните промени, оповестява Българска телеграфна агенция. С тази машинация обвиненият е получил половината от средствата по плана (237 000 евро). Разследването е открило, че работите, финансирани от Европейски Съюз, не са били изпълнени. 

Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи наказване от две до осем години отнемане от независимост, прецизира прокуратурата на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР